Saturday, November 24, 2007

... tarziu ... si fara scapare ...

Clipesc atat de rar...doar ca sa nu-ti uit privirea...
Soptesc atat de des... doar ca sa-mi auzi uimirea...
Traiesc atat de incet... doar ca sa-mi simti trairea...

Pot numi acest timp ce-l ating cu mainiele si cu pleoapele, un timp al mortii? Al mortii noastre? pot oare sa nu mai gandesc si sa trec peste? Pot oare sa scot din mine fiecare zambete ce mi l-ai adus? Pot oare sa uit cuvintele ce le inchipuiam soptite, in fiecare dimineata? Pot sa uit ultimele ore traite in teroarea declansata de un simplu telefon?
Pot oare? Pot?

Tu, ca un neclintit obiect... tu, ca un simplu suras umplut cu amar... tu, ca o petala desprinsa din piedestal... tu, un copil pierdut... tu, nestralucit soare...
Tu, doar tu...pierdut, atins, gasit si mangaiat apus.

O noapte si o zi
O viata si o moarte
O clipa si o stare
Un cuvant si o tacere
S-au unit in noapte
Sa piarda din noi timpul
si sangele ce curge
Ca viata sa ne-o opreasca
in loc...
pentru un simplu
sarut
In care viata noastra
sa se pietrifice
in clipe
in strari
in zile numarate...

Amar ce esti,
pierdut in criza timpului
ai uitat
de prima mea
atingere
de prima mea
strigare
de prima mea
imbratisare

Si pe tonuri de gri
se prabusesc in maini
clipe marunte si
vise
lacrimi ce sangeriu
se preling
pe gatejul
si
sanii lipsiti
de haine
Dezgolita ma numesc
si ma gasesc
in noapte


As vrea sa iert...
As vrea sa trec...
Dar nu pot uita ca in mine e o inima, o inima ce poarta un suflet, care la randul sau poarta esenta mea. Nu ma pot uita... cum nici pe tine nu te pot uita, azi... asa cum a vrut ea!

Ma simt pierduta! Ma simt goala! Ma simt la nelocul meu! Ma simt ... departe de ceea ce ne aducea aproape...


Si cui ii mai pasa la aceasta ora ca din mine se scurg lacrimi... ca caderea lor are ecou in mine si in lumea mea??!! Cui? Cui ii pasa ca urmele nu se sterg si ca timpul intarzaie mereu...?? Tie? Tu care ai stiut sa pleci...?!


Ti-am spus povestea unui clown? Well..asculta si imagineaza:

"Un om isi programeaza o intalnire la un psiholog. Se prezinta la data stabilita in cabinetul doctorului si ii spune despre problema pe care o are:

“Doctore, mereu sunt deprimat. Indiferent ce as face tot nu pot sa scap de depresii. Nu mai stiu ce sa fac. Ma poti ajuta ?”

Psihologul il priveste atent si ii spune: “Vino cu mine la fereastra”. Omul il urmeaza la fereastra, iar psihologul ii spune:

“Vezi cortul acela de acolo ? Ei, acela este cortul unui circ vestit care tocmai a ajuns in oras. Au multe numere foarte interesante, in special cele ale unui clovn. Am auzit ca acest clovn este foarte amuzant si ii face pe toti sa rada mult. Sunt sigur ca acest clovn prin glumele lui te va face sa razi si sa te simti bine si astfel o sa uiti de depresia ta”

Omul se intoarce catre psiholog si ii spune:

“Doctore, eu sunt acel clovn”

Stii de ce au clownii nasul mare si rosu? pt ca atunci cand plangi ti se inroseste si ti se irita nasul, la fel intamplandu-se in momentul cand minti,caci ei se mint adesea singuri.

De ce au vesnic desenat pe chip un zambet larg si lacrimi pictate in jurul ochilor ?pentru ca uneori doar aparent zambesc cand defapt plang…

De ce poarta la suprafata haine viu colorate…?

pentru ca in suflet poarta doliu…

"

Doresc sa uit...desi nu pot...
Doresc sa scot din mine vibratile ce ma duc spre ceea ce numesc umanitate...dar nu pot...


Ma inchid intre paranteze... e deja tarziu...



6 comments:

Anonymous said...

:(...oare se poate sa fiu mai adanc varat in c simt acum...?in esenta ta d inger atins d un prapadit fara scapare!?
nu pot sa explic cum sunt acum,deoarece,poate,am un orgoliu un pic prea dezvoltat..dar tu,probabil,iti imaginezi,si citesti c urla prin expresii din mine...nu imi voi reveni prea repede in urma acestui blog...dar nici nu vreau...pt prima oara apreciez tristetea adusa la un cu totul alt nivel...la o granita instabila si fragila cu fericirea absoluta..nu pot spune decat un nou MULTUMESC pt TINE!

!! scortisoara !! said...

... as fi vrut sa fii vazut starea in care eram, dar... azi, dupa o saptamana ... totul e altfel... mai tacut, mai linistit...

nu vreau sa jignesc nici sa arunc noroi...a fost ceea ce am simtit.. ce poate mai simt... ce nu doresc sa mai simt...ci sa fie altceva in loc... dar asta nu o putem crea [ca e vorba de doi] fara cuvinte, clipe soptite sau emotii ce le simti la vedere...

zambesc azi :)

Anonymous said...

si eu zambesc d un timp incoace..;]
MULTUMESC din nou.

!! scortisoara !! said...

pai asta inseamna ca ziua ta nu trece fara sens:D

gandesc, azi, si tu continui...:)

Anonymous said...

i'm living in different worlds...one is to survive,the other holds my dreams...no matter how i try they just won't mix...anyway,i'll still keep on trying...for it's vital,can't live without it...

!! scortisoara !! said...

:)
o clipa anume le va aduce impreuna daca e nevoie sau vom crea acea lume in care nu va fi nevoie decat de noi ca sa fie bine

:*